Nagy Imre Emlékház

Idén újra Nagy Imre és Kora történelmi emlékverseny!!!

Kedves középiskolás Diákok!

A Nagy Imre Alapítvány idén is meghirdeti a Nagy Imre és kora történelmi emlékversenyt, ismét lehetőség nyílik Számotokra, hogy tudásotokat próbára tegyétek. A győztesek az erkölcsi dicsőségen túl értékes technikai eszközöket nyerhetnek, amelyek használatával tovább bővíthetik a történelemről és a világról meglévő ismereteiket.

Érdekel a II. világháború utáni magyar történelem? A kommunista párt hatalomra kerülése, a személyi kultusz, az ÁVH működése, az 1956-os forradalom története? Együtt jobban megy a történelemtanulás? Kipróbálnátok a történelemtudásotokat az érettségi előtt? Akkor ez a verseny Nektek szól!

Miért jelentkezz a versenyre?
A Nagy Imre Alapítvány és Emlékház 2003 óta foglalkozik Nagy Imre miniszterelnök életének, az 1956-os forradalomban és szabadságharcban betöltött szerepének a fiatal generációkkal való megismertetésével.
Célunk, hogy kiállításunk és a honlapunkon található források segítségével a tankönyvi alapismereteken túlmutató, mélyebb és átfogóbb képet adjunk Nagy Imre tevékenységéről, az 1956-os forradalomról, valamint a Rákosi-rendszerről.

Kik jelentkezhetnek?
A versenyre 3 fős, középiskolásokból álló csapatok jelentkezését várjuk.

A verseny menete:
Jelentkezni a honlapunkon és facebook oldalunkon letölthető űrlap kitöltésével és beküldésével lehet 2018. október 15-ig.
A kitöltött űrlapokat a tanulmányi verseny e-mail címére várjuk.
A verseny két fordulóban zajlik. Az első fordulóban egy maximum 15 ezer leütés terjedelmű írásbeli dolgozatot kell benyújtani, amelynek témája: Megtorlás – Nagy Imre és mártírtársai sorsa a forradalom leverése után.
Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy ez nem cím, hanem témakör, amelynek bármely részlete, vagy egésze feldolgozható. Az elkészült munkákat 2018. október 31-ig várjuk tanulmányi verseny e-mail címére címre.

A továbbjutó csapatoknak a Nagy Imre Emlékházban (1026 Budapest, Orsó u. 43.) rendezzük meg a második fordulót (egyben döntőt) 2018 novemberének második felében.

A verseny győztesei értékes jutalomban részesülnek.

MTA Nagy Imre Emlékház
1026 Budapest, Orsó u. 43
Tel./fax: 06-1-392-5011, 06-1-392-5012

TÉRKÉP

NYITVA TARTÁS

ALAPÍTVÁNY

FACEBOOK OLDAL

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA