Nagy Imre Emlékház

Híreink

Tisztelt Látogatóink,

köszöntjük Önöket az őszi múzeumi szezonban, s reméljük, ismét megtisztelnek bennünket látogatásaikkal, figyelmükkel.
  Nyári zárva tartásunk alatt is az Önök mind jobb szolgálatának ügyében dolgoztunk, s ennek eredményeképpen ősszel egy új projekttel fejlesztjük kiállításunkat.
  Az emlékház eddig sem kizárólag Nagy Imre mártír miniszterelnök életének bemutatását tekintette egyetlen feladatának, bár természetesen első rendű célunk és feladatunk valóban ez.
  Van azonban egy kiemelten jeles eseménye a magyar történelemnek, amely nem képzelhető el Nagy Imre nélkül, s amely nélkül maga Nagy Imre sem lenne, lehetne az, akivé vált történelmünkben.

8c2 az utcan emberekkel imre nagy1

  Jövőre lesz az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója, s névadónk az egész világon ismert és elismert történelemformáló eseménynek valóban kiemelkedő, világhírű alakja.
  A közeledő jeles évforduló kiemelten fontos az emlékház számára. A méltó és felkészült emlékezés jegyében egy új, interaktív, a forradalmat és szabadságharcot előzményeivel, legapróbb részleteivel és következményeivel együtt komplexen bemutató érintőképernyős, interaktív programmal várjuk már idén ősztől Látogatóinkat – Magyarországon egyedülálló állandó információs forrást biztosítunk így az 1956-os forradalomról, szabadságharcról.
  Aki ismeri az emlékházat, tudja, mások honlapunk alapján tájékozódva felmérhetik, milyen egyedülállóan érdekes a kis helyen rengeteg információt felvonultató tárlatunk, melynek most egy hatalmas tudásanyagot tartalmazó új eleme kerül használatba – kiemelten szolgálva fiataljaink középiskolai vagy akár egyetemi történelemóráinak anyagát, a kor technikai lehetőségeivel és rendhagyó történelemórákkal biztosítva a tudás megszerzésének érdekes, élvezetes, emlékezetes módját.
  Részt veszünk az idei őszi Múzeumi Fesztiválon is – honlapunkról mindig pontosan tájékozódhat aktuális eseményeinkről –, melynek keretében nemzeti ünnepünkön, október 23-án nyitott ház várja Látogatóinkat, s a Múzeumok Éjszakáján sikeres rendhagyó tárlatvezetéseinket is megismételjük.
Szeretettel várjuk önöket – legyenek vendégeink!

8c3 n i utcan

Mindkét fénykép 1956 októberében, a forradalom napjaiban, a budapesti utcákon, a budapesti emberek körében készült Nagy Imréről.

MTA Nagy Imre Emlékház
1026 Budapest, Orsó u. 43
Tel./fax: 06-1-392-5011, 06-1-392-5012

TÉRKÉP

NYITVA TARTÁS

ALAPÍTVÁNY

FACEBOOK OLDAL

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA

KIEMELT FÉNYKÉPEK