Nagy Imre Emlékház

Híreink

AMERIKAI TURISTA-CSOPORTOK AZ EMLÉKHÁZBAN

  A Nagy Imre Emlékház kiállítása nemzetközi viszonylatban is kiemelkedőnek tekinthető. Korábban már számos külföldi turista tett itt látogatást, New Yorktól Amszterdamig, Glasgowtól Tokióig, s valamennyien nagyra értékelték a különleges belső tereket és a modern, interaktív kiállítást.
Idén nyáron a Zoom Hungary utazási iroda szervezésében már heti rendszerességgel érkeznek turistacsoportok az Amerikai Egyesült Államokból, melyeknek fakultatív programja az emlékház megtekintése.
  A múzeumlátogatás Búr Gábor történész, tanszékvezető egyetemi docens előadásával kezdődik, amelynek során az amerikai turisták megismerkedhetnek Nagy Imre életútjával és az 1956-os forradalom főbb eseményeivel. A bevezető előadás után kerül sor a kiállítás megtekintésére, ahol a látogatók az interaktív asztalokon lévő szöveg-, fotó-, és mozgókép-anyag segítségével tovább mélyíthetik tudásukat a magyar történelem ezen korszakáról.
A program az emeleti részen lévő teraszon zárul, ahol a csodálatos panoráma teszi még felejthetetlenebbé a múzeumlátogatás élményét.

MTA Nagy Imre Emlékház
1026 Budapest, Orsó u. 43
Tel./fax: 06-1-392-5011, 06-1-392-5012

TÉRKÉP

NYITVA TARTÁS

ALAPÍTVÁNY

FACEBOOK OLDAL

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA

KIEMELT FÉNYKÉPEK