Nagy Imre Emlékház

Híreink

A V.I.K. diákjainak első látogatása

  A Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola (VIK) tanára és diákjai első alkalommal látogattak el az Emlékházba.

  A diákok először egy bevezető előadást hallgattak meg, amely Nagy Imre életének jelentősebb állomásain keresztül mutatta be a korszakot. Ezután következett az interaktív foglalkozás: a tanulók feladatlapokat kaptak, melyek kérdéseire maguknak kellett megkeresniük a válaszokat a kiállítás anyagában. Az önálló munka végeztével kis csoportokban megtekintették Nagy Imre egykori dolgozószobáját, ahol megkülönböztetett figyelemmel böngészték a mártír miniszterelnök könyvtárának eredeti és korabeli darabjait.

A foglalkozás a feladatlapok ellenőrzésével zárult. Ekkor sor került további magyarázatokra és a még felmerült kérdések tisztázására is.

A feladatlapot helyesen kitöltök könyvjutalomban részesültek. A diákok nemcsak tudással, hanem élményekkel is gazdagodtak, így reméljük, hogy a jövőben a VIK diákjait és tanárait is visszajáró látogatóként fogadhatjuk az Emlékházban.

 

MTA Nagy Imre Emlékház
1026 Budapest, Orsó u. 43
Tel./fax: 06-1-392-5011, 06-1-392-5012

TÉRKÉP

NYITVA TARTÁS

ALAPÍTVÁNY

FACEBOOK OLDAL

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA

KIEMELT FÉNYKÉPEK