Nagy Imre Emlékház

Híreink

Schulek Frigyes Kéttannyelvű Építőipari Műszaki Szakközépiskola látogatása


Október 23-hoz közeledve a Schulek Frigyes Kéttannyelvű Építőipari Műszaki Szakközépiskola tanulói évek óta felkeresik a Nagy Imre Emlékházat: iskolai ünnepség helyett a tanárok és diákok inkább múzeumokba és egyéb emlékhelyekre látogatnak el.
Több mint két órás látogatásuk során meghallgatták a rendhagyó történelem órát, miközben alaposan körbejárták a kiállítást. Érdeklődve "lapozgatták" az interaktív asztalokat, amelyek 100 év magyar történelmét ölelik fel. Nagy Imre dolgozószobájába érve pedig megtekinthették, milyen környezetben írta a mártír miniszterelnök fontos műveit, például a sztálinizmussal szakító, korszakalkotó tanulmányait.
A kiállítás megtekintése mellett megnézték az ’56-os Intézet által készített  "Forró ősz - Magyarország a hidegháborúban" című dokumentumfilmet is. A diákok így átfogó képet kaptak az 1945 utáni magyar történelemről és az ’56-os forradalomról is, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy nagy örömünkre a korszakról szóló, 15 kérdéses tesztünket szinte mindenki hibátlanul töltötte ki!

MTA Nagy Imre Emlékház
1026 Budapest, Orsó u. 43
Tel./fax: 06-1-392-5011, 06-1-392-5012

TÉRKÉP

NYITVA TARTÁS

ALAPÍTVÁNY

FACEBOOK OLDAL

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA

KIEMELT FÉNYKÉPEK