Nagy Imre Emlékház

Híreink

TISZTELT LÁTOGATÓINK!

Az elmúlt esztendőben emlékházunk kiemelkedően sikeres évet zárt – a közérdeklődés növekedése, látogatóink nagy száma és állandó kiállításunk aktuális bővítése miatt is.

  • Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának évében Nagy Imre miniszterelnök életútját, a magyar történelem 100 esztendejét és a demokratikus ellenzék munkáját bemutató tárlatunk a forradalom előzményeit, eseményeit és utóéletét, valamint a megtorlásokat sokszáz dokumentummal alaposan és érdekesen feltáró (angol nyelven is futó) interaktív érintőképernyős „asztallal” bővült. Az anyagból tablókiállítást is készítettünk, amely tavaly szinte az egész országot végigjárva, maga mellé előadásokat, megemlékezéseket vonzva az emlékház kihelyezett tárlataként segítette az évfordulós eseményeket - művelődési házakban, iskolai helyszíneken, kultúrházakban, a fővárosban és vidéken is.
  • Az emlékház kertjében október 23-án (nagysikerű és nagy létszámú rendezvény keretében) a forradalom és szabadságharc összes kivégzett mártírjának emlékét megörökítő emlékjelet avattunk.
  • Minden eddigi érdeklődést felülmúlt a hagyományosan középiskolásoknak szervezett történelmi versenyünk, melyet 2017-ben is megrendezünk.
  • A 2016-os év valamennyi nagy múzeumi rendezvényén részt vettünk, s egyéb, évfordulós vagy kulturális eseményeink is közérdeklődésre tartottak számot (Honlapunk dokumentum-tárában megtekinthetőek az ezekről készített video-felvételek.).

Szeretnénk a 2017-es esztendőt is hasonlóan eredményessé tenni – köszönve Önöknek eddigi érdeklődésüket, továbbra is várjuk látogatásukat programjainkon, melyekről honlapunkon előre (és utólag, bemutató jelleggel is) értesülhetnek.
Viszontlátásra!

MTA Nagy Imre Emlékház
1026 Budapest, Orsó u. 43
Tel./fax: 06-1-392-5011, 06-1-392-5012

TÉRKÉP

NYITVA TARTÁS

ALAPÍTVÁNY

FACEBOOK OLDAL

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA