Nagy Imre Emlékház

Híreink

TÖRTÉNELEMVERSENY – 2015

  November 21-én egész nap az ez évi történelemversenyünkre bejutott középiskolások és tanáraik népesítették be az emlékházat. A nevezéshez szükséges 1945-ös földreformmal kapcsolatos esszé előzetes beadása után ezen a szombaton az írásbeli tesztfeladatokat oldották meg a három fős csapatok, s pontozta a történész zsűri (dr. Pótó János, prof. dr. Gecsényi Lajos, dr. Baráth Magdolna), majd szóbeli megmérettetés következett – a kérdések és válaszok „azokat a bizonyos '50-es éveket” vették górcső alá.
  A zsűri nem volt nehéz helyzetben, mivel az idén az első három helyezett iskolai csapat teljesítménye magasan kiugrott a mezőnyből. A díjak a fiatalokat megnyerő informatikai készülékek voltak – a nyertesek örömmel vették át a szép munka jutalmát. Egyébként minden résztvevő könyvcsomagot és oklevelet is kapott, hiszen valamennyi középiskolás szabadidejében, külön munkával foglalkozott a tananyagban még nem ismertetett korszakkal, tényekkel, összefüggésekkel. A csoportokat felkészítő tanároknak is könyvcsomaggal, oklevéllel köszöntük meg önfeláldozó munkájukat, amelyeket a kerületi önkormányzat képviselője, Némethy Béla úr adott át számukra.
A jó hangulat, a fiatalok lelkes munkája, izgatottsága, a tanárok támogató buzgalma számunkra nagy örömet hozott, s igazolta a verseny fontosságát.

Gratulálunk a nyerteseknek!

1. helyezést ért el:
az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium csapata:
Hőnich Artúr, Gyöngyösi Natabara, Rigó Barnabás
Felkészítő tanár: Kovács Imre

2. helyezést ért el:
a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola csapata:
Lendvai Tünde, Molnár Tímea, Bálint Ágnes
Felkészítő tanár: Szilágyi Szilvia, Sárhidi Éva

3. helyezést ért el:
az Óbudai Árpád Gimnázium csapata:
Kurucz Tünde, Schieszl Evelin, Szentágotay Noémi
Felkészítő tanár: Nánay Mihály

MTA Nagy Imre Emlékház
1026 Budapest, Orsó u. 43
Tel./fax: 06-1-392-5011, 06-1-392-5012

TÉRKÉP

NYITVA TARTÁS

ALAPÍTVÁNY

FACEBOOK OLDAL

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA

KIEMELT FÉNYKÉPEK