Nagy Imre Emlékház

Híreink

Múzeumok Éjszakája

  Kora este megérkezett az emlékházhoz a Posta autója, meghozta a résztvevők számára tervezett, gyártott emlékbélyegeket. A Nagy Imre Emlékház logójával ellátott bélyeget felragasztottuk az eseményen résztvevők „emléktáblájára", hivatalosan le is pecsételtük – így tettük emlékezetessé első szereplésünket a Múzeumok Éjszakáján.
  Miután az esemény valóban premier volt számunkra, izgatottan vártuk a látogatókat. Nagy örömünkre sokan vállalták a kissé távoli helyszín miatti kényelmetlenséget, mindkét csoport 30-35-ös létszámmal indult a sétára az emlékházban, a kiállításon és kicsit a magántörténelemben. Ezen a rendezvényen valóban a személyes emlékeken, benyomásokon volt a hangsúly, a résztvevők sokat megtudhattak Nagy Imréről, miután életének azon szakaszairól esett szó, melyek fehér foltok a köztudatban. A rendezvény végén az emeleti nagy teraszon (egy pohár bor, üdítő, s falat pogácsa mellett) a résztvevők kérdéseket tettek fel Nagy Imre unokájának. Tartalmas beszélgetésre, s a látogatók emlékeinek felidézésére is sor került – szinte rövid is volt az idő a felmerülő témák megbeszélésére.
  Igen jó hangulatú, emlékezetes esemény volt debütálásunk a Múzeumok Éjszakáján. Az idei tapasztalatokat felhasználva, igyekezve még inkább kiszolgálni a látogatók igényeit jövőre is részt fogunk venni ezen a remek lehetőségeket felkínáló rendezvényen.

MTA Nagy Imre Emlékház
1026 Budapest, Orsó u. 43
Tel./fax: 06-1-392-5011, 06-1-392-5012

TÉRKÉP

NYITVA TARTÁS

ALAPÍTVÁNY

FACEBOOK OLDAL

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA

KIEMELT FÉNYKÉPEK