Versenyfelhívás

Versenyfelhívás


Nagy Imre és kora történelmi emlékverseny

 
Kedves középiskolás Diákok!
 
IDÉN ÚJRA NAGY IMRE ÉS KORA TÖRTÉNELMI EMLÉKVERSENY!!!

 
A Nagy Imre Alapítvány idén is meghirdeti a Nagy Imre és kora történelmi emlékversenyt, ismét lehetőség nyílik Számotokra, hogy tudásotokat próbára tegyétek. A győztesek az erkölcsi dicsőségen túl értékes technikai eszközöket nyerhetnek, amelyek használatával tovább bővíthetik a történelemről és a világról meglévő ismereteiket.

 

Érdekel a II. világháború utáni magyar történelem? A kommunista párt hatalomra kerülése, a személyi kultusz, az ÁVH működése, az 1956-os forradalom története? Együtt jobban megy a történelemtanulás? Kipróbálnátok a történelemtudásotokat az érettségi előtt? Akkor ez a verseny Nektek szól!

 

Miért jelentkezz a versenyre?
A Nagy Imre Alapítvány és Emlékház 2003 óta foglalkozik Nagy Imre miniszterelnök életének, az 1956-os forradalomban és szabadságharcban betöltött szerepének a fiatal generációkkal való megismertetésével.
Célunk, hogy kiállításunk és a honlapunkon található források segítségével a tankönyvi alapismereteken túlmutató, mélyebb és átfogóbb képet adjunk Nagy Imre tevékenységéről, az 1956-os forradalomról, valamint a Rákosi-rendszerről.

 

Kik jelentkezhetnek?
A versenyre 3 fős, középiskolásokból álló csapatok jelentkezését várjuk.

 

A verseny menete:
A verseny két fordulóban zajlik. Az első fordulóban egy maximum 15 ezer leütés terjedelmű írásbeli dolgozatot kell benyújtani, amelynek témája: Megtorlás – Nagy Imre és mártírtársai sorsa a forradalom leverése után. Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy ez nem cím, hanem témakör, amelynek bármely részlete, vagy egésze feldolgozható. Az elkészült munkákat 2018. október 31-ig várjuk a tanulmanyiverseny@nagyimrealapitvany.hu e-mail címre.

A továbbjutó csapatoknak a Nagy Imre Emlékházban (1026 Budapest, Orsó u. 43.) rendezzük meg a második fordulót (egyben döntőt) 2018 novemberének második felében.

A verseny győztesei értékes jutalomban részesülnek.

Jelentkezni a honlapunkon (http://www.nagyimreemlekhaz.hu) és facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/nagyimreverseny/) letölthető űrlap kitöltésével és beküldésével lehet 2018. október 15-ig.
A kitöltött űrlapokat a tanulmanyiverseny@nagyimrealapitvany.hu email címre várjuk.

*