Rendhagyó történelemóra a Nagy Imre Emlékházban

Tisztelt Igazgató Úrhölgy/Úr!
 
Szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Nagy Imre Emlékház modern és interaktív kiállításának megtekintését, amely a legkorszerűbb technikai eszközök segítségével, széleskörűen informálja látogatóit a mártír miniszterelnök életéről, és az 1956–os forradalom eseményeiről.
 
A kiállítás kiemelt része Nagy Imre egykori dolgozószobája. Az itt lévő tárgyak és bútorok híven megjelenítik a kor hangulatát. A szobában elhelyezett korabeli rádión meghallgathatóak Nagy Imrének a perben elhangzott, megrázó erejű utolsó szavai.

A diákok számára biztosított rendhagyó történelemórák során autentikus környezetben, interaktív foglalkozás keretében ismerhetik meg Nagy Imre életútját, és az 1956-os forradalom eseményeit. Tudásukat tovább mélyíthetik a Forró ősz a hidegháborúban – Magyarország 1956-ban c. díjnyertes dokumentumfilm megtekintésével.

A kiállítás megtekintése ingyenes.

A rendhagyó történelemóráról és múzeumi foglalkozásról az emlékház honlapján, IDE kattintva kaphat bővebb tájékoztatást.

Diákcsoportok látogatása esetén előzetes bejelentkezést kérünk az (06 1) 392-5011/103-as telefonszámon, vagy a nagyimrealapitvany@nagyimrealapitvany.hu e-mail címen.